#MladiEU2018.

18.05.2018.

U sklopu projekta Škola Ambasador Europskoga parlamenta u petak, 11. svibnja 2018. godine, u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četiri hrvatska grada održano je ovogodišnje okupljanje mladih ambasadorica i ambasadora Europskog parlamenta #MladiEU2018. Događanje se paralelno odvijalo na centralnim lokacijama u četiri grada: u Kinu Europa u Zagrebu, Kinu Karaman u Splitu, Gradskoj vijećnici u Krku te Centru mladih u Slavonskom Brodu.  Svaki od gradova pratio je i aktivno sudjelovao u sadržajima dostupnim u drugim gradovima prijenosima uživo.

U događanju su sudjelovale dvije hrvatske zastupnice te jedan hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu – Ivana Maletić (EPP) i Marijana Petir (EPP) u Zagrebu, a Jozo Radoš (ALDE) u Slavonskom Brodu. Sve mlade ambasadorice i ambasadori imali su priliku doprinijeti diskusiji jer se dijalog prenosio uživo u Splitu i Krku, a omogućili smo prilike za splitska te krčka pitanja Brođanima i Zagrepčanima video-vezom, telefonski i putem Instagram-zida.

Omiljena lica i glasovi Hrvatske radiotelevizije i drugih medija Frano Ridjan, Iva Šulentić i Ivan Vukušić moderirali su #MladiEU2018 u Zagrebu, Krku i Slavonskom Brodu, a Marijana Batinić s RTL Televizije naše druženje u Splitu.

Učenici Isusovačke klasične gimnazije sudjelovali su u skupu srednjoškolaca #MladiEU u Slavonskom Brodu i družili se zajedno s učenicima iz Vukovara i Slavonskoga Broda.

Autor: