Božićna priredba 2017.

19.12.2017.

Tradicionalna božićna priredba Isusovačke klasične gimnazije i ove se godine održala 15.12.2017.  u prostorijama Vikarijata.

Bog se rođenjem svojega Sina nastanio među nama, da bi nas spasio unatoč svim našim slabostima. To je bezuvjetna Božja ljubav, koju slavimo na Božić, utjelovljena u Isusu Kristu. Tu ljubav želimo proslaviti i podijeliti s našim roditeljima, bakama , djedovima i prijateljima kroz pjesmu, recitaciju i igrokaz. Volonteri naše škole pod popularnim imenom „Kvasci“ priredili su nam božićni recital koji je sastavila učenica 1. razreda Magdalena Živković pod vodstvom p. Hrvoja Mravka i p. Marka Petričevića, imali smo također i priliku poslušati pjesme „Hajdmo braćo sada“ i „Veseli se majko Božja“ naše klape „Magis“ koja je pod vodstvom p. Ante Topića.
Igrokaz pod imenom „Kako je Potjeh tražio istinu“ i ove godine pripremila nam je dramska skupina pod vodstvom prof. Klasić Petrović. A na kraju prvog dijela programa skladbu  „Na saoniku“ izveo je tamburaški sastav koji je pod vodstvom profesorice Vilić Baltić.

U drugom dijelu naše božićne priredbe zvuci tambura i predivnih glasova još su nas više približi ugođaju Betlema, a na tome možemo zahvaliti našem školskom zboru pod vodstvom profesorice Zrinke Andrić te tamburaškom sastavu. Imali smo čast i poslušati autorsku pjesmu „Djetešce nebesko“ naše učenice 3.b razreda Marie Markov koju je izvodila s učenicom Marijom Lucijom Grgić. Na kraju programa obratio nam se naš ravnatelj p. Sebastiana Šujević  i pozvao nas na zajedničku molitvu i pjesmu „Narodi nam se“ s kojom smo i završili program.

 

Autor:

Scroll Up