Ekipa za Strasbourg

11.10.2019.

Naša je Škola ponovno osvojila nagradno putovanje u Strasbourg na program Euroscola. Euroscola je redoviti godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola u dobi od 16 do 18 godina, iz svih država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima. U našoj je školi prof. Vera Bilandžić voditeljica i ambasadorica programa Škola ambasador Europskoga parlamenta. Ove godine u suradnji sa školskom knjižničarkom priprema 20 učenika naše Škole za odlazak na plenarnu sjednicu.
Učenici iz svih 28 država članica Europske unije predstavljaju svoje škole na kvalifikacijskim prednatjecanjima u vlastitim državama, a najuspješniji među njima odlaze u Strasbourg i na jedan dan postaju zastupnici u Europskom parlamentu. U dvorani za plenarne sjednice Europskog parlamenta učenici sudjeluju u simulaciji rada zastupnika u Europskom parlamentu te glasaju o odlukama vezanim uz aktualna pitanja iz europske prakse, prilikom čega imaju i priliku vježbati svoje vještine stranih jezika.

Učenice i učenici također imaju posebnu priliku upoznati učenice i učenike iz svih dijelova Europe te započeti prijateljstva i suradnju, dok nastavnici imaju jedinstvenu mogućnost upoznavanja i umrežavanja s kolegama iz drugih država članica kako bi razmijenili najbolje prakse u podučavanju mladih o Europskoj uniji.

Autor:

Scroll Up