Karta globalne mreže isusovačkih škola

19.12.2022.

U našoj Školi postavljena je karta globalne mreže isusovačkih škola. To je „živa“ karta koja se upotpunjava svake godine novim informacijama o školama širom svijeta.
Ona predstavlja 6 isusovačkih odgojno-obrazovnih mreža isusovačkih konferencija u svijetu. Popisi škola prikazani su prema državama, a u nekim slučajevima i prema isusovačkim provincijama. Isusovačke provincije mijenjaju svoje administrativne i geografske granice te se samim time mijenjaju i popisi škola koje im pripadaju. Stoga karta isusovačkih škola nije samo zbirka brojeva i popisa, nego i „živi“ dokument koji bilježi sadašnji trenutak kao i promjene u mrežama škola Družbe Isusove širom svijeta.
Kao što su isusovci u 16. stoljeću, izrađujući zemljopisne karte, pomogli u razumijevanju svijeta u ono doba, nadamo se da će „Educate magis“ globalna karta isusovačkih škola upotpuniti naše znanje jednih o drugima i ojačati osjećaj pripadnosti univerzalnom tijelu s univerzalnom misijom.
Karta globalne mreže isusovačkih škola učenicima IKG-a daje osjećaj da imaju svoje mjesto u svijetu. Zapravo, ona im govori da za njih svugdje u svijetu postoji mjesto. Oni su dio mreže škola koje imaju zajedničku misiju u različitim kulturama.
(Priredio: Tim za ignacijevsku pedagogiju)
Interaktivna karta globalne mreže isusovačkih škola

Autor: