Međunarodni juniorski turniri u tenisu u Kataru- Korina Roso 2.a

14.01.2022.

Logo_grb
Korina Roso, učenica 2. a razreda naše škole, izvrstan je primjer kako se dobrom organizacijom i s puno truda mogu uskladiti školske obveze i obveze koje zahtijevaju izvanškolske aktivnosti.
Korina postiže vrhunske rezultate u tenisu kojeg trenira već 9 godina, a nedavno je posjetila Katar kako bi sudjelovala na međunarodnim juniorskim turnirima u tenisu.
U nastavku možete pročitati o Korininom posjetu Kataru, trenutnom rankingu, uzorima i planovima za budućnost.
Izrazito smo ponosni i čestitamo Korini na dosadašnjim postignućima! 🎾💪😎👏
 
“Krajem mjeseca studenog i početkom mjeseca prosinca, sudjelovala sam na 2 svjetska međunarodna juniorska turnira u Kataru. Na turniru je sudjelovalo oko 80 juniora i juniorki iz cijeloga svijeta. Neke od tih država iz kojih su natjecatelji su: Kina, Austrija, Kanada, Njemačka, Danska, Estonija, Indija, Amerika, Velika Britanija, Katar, Slovačka i dr.
Na oba turnira ušla sam među 8 najboljih parova (četvrtfinale), te u pojedinačnom do osmine finala među najboljih 16 cura.
Na turniru sam se pojavila kao 2900 juniorka na svijetu. Nakon odrađenih tih turnira, ranking mi je znatno odskočio i poboljšao se, te sam sada u ovome trenutku 1700 juniorka svijeta od 8 milijuna igračica koje se redovito takmiče i koje su posvetile svoj cijeli život tenisu, te ne polaze u školu.
Tenisom sam se počela baviti kada sam imala 7 godina. Kao mala sam jako voljela igrati tenis s nintendom wii konzolom, te nakon nekog vremena roditelji su me pitali želim li se baviti ovim sportom. Od tad do danas prošlo je 9 godina kako treniram i bavim se natjecateljskim tenisom. Treninzi su postali sve zahtjevniji, što znači da sada svaki dan treniram teniski dio, fizičku spremu i sparing mečeve.
Uz sve sportske i školske obveze, ostaje mi jako malo slobodnog vremena kojeg nastojim iskoristiti za druženje s prijateljima.
Od teniskih uzora, jako volim našeg tenisača Bornu Ćorića. Od ženskih tenisačica volim samo navijati, ali nemam nekog specifičnog uzora.
Nakon što završim srednju školu, planiram dobiti sportsku stipendiju za studij u Americi, koji mi je uz sve ove teniske uspjehe koje za sada postižem sve bliži i bliži.”

Autor: