Naš učenik Ivan Barna na Slavonskom biennalu

20.01.2023.

Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavio je Natječaj za sudjelovanje na izložbi 28. Slavonski biennale. Slavonski biennale je skupna, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost po izboru Ocjenjivačkog suda naslovljena 𝐍𝐨𝐯𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐠𝐦𝐞 𝐬𝐫𝐞ć𝐞 – 𝐨𝐝 𝐨𝐬𝐣𝐞č𝐤𝐞 𝐝𝐚𝐝𝐞 𝐝𝐨 𝐬𝐮𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐨𝐬𝐚
Zadatak je bio „jednostavan“: proizvesti paradigme sreće između dvaju virusnih pandemijskih valova, u vremenu još jednoga europskog brutalnog rata, hodajući prostorima lokalnih/globalnih ekonomskih kriza, otkrivajući društveni autizam, skrivene paranoje i kolektivne shizoanalize.
Na natječaj se prijavio i učenik naše škole Ivan Barna, 4.a pod mentorstvom prof. Mirne Černoge. Ivanova instalacija pod nazivom „Sedam godina nesreće“ izabrana i svrstana u 21 najboljih radova prijavljenih iz cijele Hrvatske. Iznimno smo ponosni na našega učenika i pozivamo vas sve na otvorenje izložbe u Muzej likovne umjetnosti u Osijeku 27.01.2023. s početkom u 18h na kojoj će se proglasiti tri najbolja rada.

Slavonski biennale žirirana je izložba koja se od 1968. godine održava u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti.

Autor: