Seminar ignacijanske pedagogije u Barceloni

20.10.2021.

Logo_grb

U tjednu od 4. do 8. listopada 2021. nastavnice M. Macelaru, K. Vilić Baltić, I. Koprivnjak i S. Salatić sudjelovale su na seminaru ignacijanske pedagogije pod nazivom „Learning by Refraction“ održanom u Barceloni u organizaciji JECSE-a (Jesuit European Committee for primary and Secondary Education).

Polaznici seminara doputovali su iz raznih europskih zemalja poput Albanije, Belgije, Francuske, Irske, Italije, Litve, Malte, Portugala i naravno Španjolske te su uspostavljeni kontakti sa sudionicima iz različitih isusovačkih škola koje žele provoditi ignacijansku pedagogiju u svojim školama.

Boravak u Barceloni bio je ujedno i prilika za posjet jednoj od tamošnjih isusovačkih škola u kojoj je ignacijanska pedagogija već uspješno zaživjela. Osim toga organiziran je i jednodnevni izlet u obližnju Manrezu, mjesto koje je najviše obilježilo život sv. Ignacija i u kojem je napisao svoje glasovite Duhovne vježbe.

Cjelokupno iskustvo svakako je bilo poticaj da u svojim nastojanjima i dalje težimo našem „semper magis“ („uvijek više“) imajući na umu geslo sv. Ignacija: „Ad maiorem Dei gloriam“ tj. „Na veću slavu Božju“.

Autor: