Upoznaj svoje sugrađane

04.05.2022.

U eTwinning projekt Upoznaj svoje sugrađane uključene su nastavnica Vera Bilandžić i školska knjižničarka Marija Klasić Petrović. Kao znamenitu osobu i sugrađanku za ovaj projekt odabrana je Helena Janson , Osječanka koja je jedna je od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih padobranki . Dobitnica je brojnih nagrada od kojih su najznačajnije ”Sokol” 2003 godine Zajednice športskih udruga grada Osijeka i Medijskog centar Glas Slavonije te proglašenje za najbolju sportašicu Osječko –baranjske županije i grada Osijeka 2009. godine.
Na padobranskim natjecanjima je izuzetno uspješna i do sada je na svakom državnom natjecanju bila među prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji te je bila i državna prvakinja u skoku na cilj i sudionica Svjetskog prvenstva u egzotičnom Dubaiju . Helena Janson stalna je članica orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u kojem svira violinu.

U sklopu nastave hrvatskoga jezika i književnosti prof. Vera Bilandžić obradila je s učenicima prvoga razreda gimnazije vrste publicističkih stilova s naglaskom na intervju . Zatim su na izvannastavnoj aktivnosti Medijska družina prof.Vera Bilandžić, školska knjižničarka i školski novinari proveli intervju s gospođom Helenom Janson.

Autor: