Proslava 10 godina volontiranja za Marijine obroke u Osijeku

25.05.2022.

Osječka podružnica udruge „Marijini obroci“ proslavila je 14. svibnja 2022. deset godina svoga djelovanja. Prvi dio proslave odvijao se tijekom prijepodneva na Trgu A. Starčevića. Za vrijeme glazbenoga programa, volonteri „Marijinih obroka“ te SKAC-a i naše škole marljivo su prikupljali donacije građana i upućivali ih u djelovanje udruge.

Drago nam je što smo ovom prigodom „Marijinim obrocima“ mogli uručiti i donaciju učenika i djelatnika naše škole za obroke 37 djece, korisnika kuhinje „Gospa Osječka“ u Zambiji, kao rezultat naše ovogodišnje školske korizmene akcije.

Proslava se nastavila u Vikarijatu Osijek, gdje su okupljeni imali priliku pogledati čestitku i zahvalu osnivača „Marijinih obroka“ Magnusa MacFarlane-Barrowa upućenu putem snimljenoga videa svim volonterima „Marijinih obroka“.

Poslijepodne je održana humanitarna utrka udruge „Zdravo trčanje“ čime je ova proslava završena, ali podsjećamo da „Marijini obroci“ i dalje nastavljaju prikupljati sredstva kako bi se osigurali obroci za što više djece kojoj su oni najpotrebniji. Iako „Mariji obroci“ trenutno hrane preko 2 milijuna djece, još ih je nažalost puno u potrebi.

Svi koji žele dati svoj doprinos, mogu se priključiti volonterima „Marijinih obroka“ svake subote ispred kapucinske crkve u vremenu između 9 i 13 sati. Zahvaljujemo još jednom svima na uključivanju u našu školsku akciju i na volonterskom angažmanu!

Proslava 10 godina volontiranja za Marijine obroke u Osijeku

 

Pripremile Katarina Vilić Baltić, prof. i Sara Salatić, prof.

Autor: