Dan Europe u znaku obilježavanja Europske godine vještina

11.05.2023.

Kao Škola ambasador Europskoga parlamenta već tradicionalno 9. svibnja proslavljamo Dan Europe. Ove smo ga godine obilježili naglašavajući važnu vještinu svakoga gimnazijalca, a to je vještina čitanja.
Učenici su imali zadatak istražiti dobrobiti čitanja te uočiti zašto je to vještina koju ne smiju zanemariti, već sustavno njegovati. Imali su priliku čitati prema vlastitim željama tako da su odabrali određene europske autore (doduše, potkrao se i koji američki) i ukratko ih predstavili drugim učenicima da bi ih potaknuli na čitanje. Izašli smo iz učionica i čitanjem u javnom okruženju, na ulicama i okolici osječke barokne Tvrđe, svojim primjerom pokazali sugrađanima važnost čitanja.
Pozivamo učenike naše škole da nam zanimljivim fotografijama pokažu gdje se sve na osječkim ulicama može pronaći kutak za čitanje knjiga te tako i u nastavku ovoga europskoga tjedna promoviraju čitanje, ali i istraže ljepote Osijeka. Fotografije možete poslati u čavrljanje Teamsa nastavnici Veri Bilandžić. Najbolju ćemo fotografiju nagraditi!

Autor: