Posjet zajednici Cenacolo u Šarengradu

26.03.2018.

Učenici 2.a razreda naše Škole, njihova razrednica s. Marija Stela Filipović, te roditelji i svi oni koji su bili u mogućnosti, posjetili su u subotu 24. ožujka Cenacolo, zajednicu za liječenje od ovisnosti u Šarengradu.

Svoju su karitativno-duhovnu akciju započeli jutarnjom svetom misom u 7.30 sati, u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku. Nakon ugodne vožnje do Šarengrada, u bjelini snijegom pokrivenih polja i vinograda, stigli su zajednicu, gdje su ih dočekali Nedjeljko, Filip i ostali članovi zajednice. Ugrijali su se toplim čajem i ukusnim picetama, koje su momci sami pripremili i ispekli u krušnoj peći.

U blagovaonici im je bio prikazan film o osnutku zajednice, film koji je zaštićen i ne može se «pogledati» na internetskim kanalima, nego samo u zajednicama «Cenacolo». Sadržajan je i jako poticajan film. Osobito je snažna vjera u Božju providnost u životu s. Elvire Petrozzi, utemeljiteljice zajednice.

Slijedilo je Nedjeljkovo i Filipovo svjedočenje u kapelici, nakon kojega se razvio pun povjerenja razgovor. Nedjeljku je ovo treći «povratak» u zajednicu te on planira posvetiti se misionarskom radu, a Filip je bivši učenik naše Škole, čije je svjedočenje bilo osobito dirljivo, iskreno i puno ljubavi.

Uz riječi zahvalnosti uručena im je i novčana donacija, koju su učenici prikupili prodavanjem slastica u Školi. Pozdravi su sadržavali i uskrsne čestitke kao i želju da se ostvari njihov plan i što skorije preseljenje zajednice u novoizgrađenu kuću u Aljmašu.

Marija Budrovac, 2.a

Autor:

Scroll Up